חנות באינטרנטית פחות מסובך להקים מכפי שמקובל לחשוב. ניתן להיעזר בפלטפורמות שגם מאפשרות להוזיל עלויות הקמה וגם מקילות על תחזוקה שוטפת של האתר. בצורה כזאת: חוסכים כסף רב על ניהול שוטף משום שבאינטרנט אין הוצאות שכר לצוות עובדים גדול, לא צריך לשלם ארנונה, חשמל, רישוי עסקים וכדומה. מצד שני, חנות אינטרנטית מאפשרת לכם להגיע לקהל יעד עצום, הן בארץ והן בעולם. כעת, הטיפים הבאים יעזרו לכם להבין כמה דברים חשובים לא פחות.
חנות אינטרנטית עם סליקה מוצפנת
הן הלקוחות והן חברות הסליקה מקפידים להעדיף חנות אינטרנטית או אתרי מכירות שבהם הרכישה מאובטחת היטב. איך משיגים זאת? הכירו את סרטיפיקט SSL. זהו פרוטוקול לתקשורת מחשבים מוצפנת, כך שהסליקה הכספית תהיה הכי מאובטחת שאפשר.
זהירות מאיטיות – עדיף מהירות
בפיתוח של חנות אינטרנטית צריך להימנע מעודף פיצ'רים שגורמים לטעינה איטית. אין טעם לשפוך כסף על חנות מדהימה, אם הטעינה (במיוחד בסלולר) תתארך ליותר מאשר 5 שניות לעמוד. גולשים נרתעים מאתרים איטיים ופשוט נוטשים. אתר מהיר, לעומת זאת, זוכה לשביעות רצון גבוהה ומוכר הרבה יותר.
מהו שרת מאובטח ולמה זה חשוב
עבור כל חנות אינטרנטית יש משמעות לשרת. העדיפו לרכוש שרת אחסון אתרים, עם רמת אבטחה משופרת. אמנם זה לא שכבת הגנה של מאה אחוז (אין דבר כזה), אבל זה בהחלט מתקרב לאבטחה מושלמת נגד פריצות. כל פריצה לאתר מכירות פוגעת במוניטין ובעיקר מורידה דרסטית את הרווחים. טיפ נוסף – וודאו שמערכות האבטחה מתעדכנות מעת לעת וגם הפליגינים מתעדכנים. כל זה משאיר את האתר בחזית שיפורי האבטחה.
מדיניות משלוחים בהירה ומובנת
כל חנות אינטרנטית צריכה להציע אפשרויות משלוח לרווחת הלקוח. אבל יש להיזהר מריבוי אפשרויות שיותר מבלבל, מאשר עוזר. טיפ חשוב – עדיף שתהיה אפשרות אחת של משלוח עד הבית בכפוף לדמי משלוח ואפשרות נוספת של משלוח חינם, עבור רכישה החל מסכום נתון שעליו תחליטו.
הקלו על תהליך הקניה
עשו הכל על מנת שתהליך הקנייה יהיה כמה שיותר זריז וחלק. לדוגמא, אל תחייבו הרשמה למועדון לקוחות במסגרת מעמד הרכישה והתשלום. חנות אינטרנטית שתנקוט מדיניות כזאת לא תפיק תועלת מכך.